Home   Sitemap   Contact   Links   Kind&Zorg magazine
Waarom kiezen
Rechten van het kind in de medische zorg
lees onze handvesten

Legenda

Dit is de Gouden Smiley. Een kwaliteitskeurmerk voor kindgerichte zorg vanuit het perspectief van het kind en de ouders INCLUSIEF een continue ervaringsmonitor onder de kinderen en hun ouders. Uitgevoerd middels uitgebreide visitatieprocedure.
Lees meer
Dit is de Zilveren Smiley. Een kwaliteitskeurmerk voor kindgerichte zorg vanuit het perspectief van het kind en de ouders. Uitgevoerd middels uitgebreide visitatieprocedure.
Lees meer
Dit is de Bronzen Smiley. Een kwaliteitskeurmerk voor kindgerichte zorg vanuit het perspectief van het kind en de ouders. (Meestal) Uitgevoerd middels schriftelijke procedure.
Lees meer

Zaans Medisch Centrum

Koningin Julianaplein 58
1502 DV  ZAANDAM
Telefoon: 075-6502911
Website: www.zaansmedischcentrum.nl
Smileys toegekend door Kind&ZiekenhuisBronzen SmileyZilveren SmileyGouden Smiley
KinderafdelingDit ziekenhuis heeft een zilveren smiley!Dit ziekenhuis heeft een gouden smiley!
DagbehandelingDit ziekenhuis heeft een zilveren smiley!Dit ziekenhuis heeft een gouden smiley!
KraamafdelingK&Z en VOC willen het ontstaan van gecombineerde kraam- / neonatologie- afdelingen bevorderen. Om die reden bestaat de KraamSmiley alleen in Brons en is de volgende stap een Neo-(/Kraam-)keurmerk, de Kangoeroe.
Spoedeisende hulpDit ziekenhuis heeft een zilveren smiley!Dit ziekenhuis heeft een gouden smiley!
Polikliniek & Eerstelijns kindzorgDe Smiley Polikliniek & Eerstelijns Kindzorg kent ťťn niveau. Het Bronzen niveau is bij deze Smiley het hoogst haalbare niveau.
Kangoeroe door VOC
NeonatologieHet Neokeurmerkprogramma is een instrument voor zorgverleners dat inzichtelijk maakt wat goed gaat en waar wat ouders betreft verbeterpunten liggen. Met een Neokeurmerk kunnen afdelingen laten zien dat zij kwaliteit van zorg vanuit het perspectief van ouders belangrijk vinden. Deze wordt uitgegeven door de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen middels een uitgebreide visitatieprocedure.
Lees meer
Combinatie Neonatologie / Kraamafdeling
Toelichting toegekende Gouden of Zilveren Smileys: Kinder- en Dagbehandelingsafdeling - uitgegeven door Stichting Kind en Ziekenhuis
In het Zaans Medisch Centrum (ZMC) staan het kind en zijn ouder(s) centraal. De medewerkers van de Kinder- en Jongerenafdeling vinden het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de afdeling kindgericht en gastvrij is. Kinderen en ouder(s) koppelen regelmatig aan ons terug dat zij dit ook zo ervaren.
Wij vonden het belangrijk om ons in te zetten om de Zilveren Smiley te behalen, als erkenning voor onze kindgerichte zorg. De Zilveren Smiley van Stichting Kind en Ziekenhuis wordt toegekend op basis van vaste kwaliteitscriteria (https://www.kindenziekenhuis.nl/professionals/criteria-voor-een-smiley/). Hierdoor is het een objectief meetinstrument om te toetsen hoe we het als ZMC doen en of er verbeterpunten zijn. Na toetsing door Stichting Kind en Ziekenhuis is gebleken dat onze kinderdagbehandeling en kinderafdeling voldoen aan deze criteria en op 17 december 2014 is ons de Zilveren Smiley toegekend. Nu we dit keurmerk hebben gekregen, kunnen we met recht zeggen dat het ZMC kindgerichte zorg biedt aan kind en ouder(s) en hier willen wij ons ook voor blijven inzetten voor het kind en de ouders.
Bezoek de website van het ZMC om te zien wat wij als Kinder- en Jongerenafdeling te bieden hebben. http://www.zaansmc.nl/specialismen/kindergeneeskunde/Paginas/default.aspx.
Meer informatie...